Askeladdens Metode- en fortelling om moderne ledelse!

Sammen med psykolog Miriam T. Næs skriver jeg boken ”Askeladdens Metode”. Vi holder foredrag og skreddersyr kurs basert på boken. Se eksempel på kursprogram og tilbakemeldinger fra deltagere

Boken blir ferdig i løpet av 2017 og handler om hjerneforskning og ledelse. På en enkel og morsom måte vil vi dele kunnskap fra beslutningspsykologi. Vi bruker metaforen fra eventyret fordi det blir lettere å huske kloke grep rundt hvordan vi bedre kan lede både etisk og effektivt.  Eventyret kan hjelpe ledere bli mindre redde og mer modige når det gjelder å håndtere vanskelige samtaler, stress og konflikter.

Vi bruker eventyret for å hjelpe ledere med selvinnsikten rundt egne beslutningsfeil og ikke minst for å vise hvordan vi kan bruke eventyrene som et etisk kompass i våre kommunikasjonsstrategier. Møte med ”troll” som hinder på vei mot målet og vansker med å få folk ”om bord i båten” er velkjente problemer for ledere men ved hjelp av eventyret kan vi snakke om det vanskelige uten at det virker truende. Det gjør det lettere å lære og mer gøy å møte utfordringer.

Det finnes flere eksempler fra forfattere som bruker eventyrmetaforen for å snakke om det skjulte organisasjonslivet som f.eks. BI professoren Paul Moxnes og Karin Klenke (2002) som har brukt Askepott historien til å analysere lederskapet til Opera Winfrey, Mary Kay og Ruth Simmons. Et annet eksempel er boken ”Who moved my cheese” av Spencer Johnson. De Norske forfatterne Gunn Alme og Terje Eid har skrevet en bok som heter ”Askeladd metoden” som helt spesifikt går på rekruttering og jobbintervju. Men vår bok skiller seg fra dette perspektivet ved at den handler om hjerneforskning, beslutningsfeil, kommunikasjon og ledelse. Askeladdens Metode gir oss en psykologisk innsikt i hjernens to tenkesystem og på denne måten fungerer mer som en fleksibel metode i møte med mange ulike problemstillinger. Basert i hjerneforskning og sosialpsykologi.

Metaforen med askeladden og beslutninger er brukt fleksibelt i mange spalter fra Dagbladet Magasinet og Stella Magasinet og vi har brukt den i forordet til den norske utgaven av Daniel Pinks bok ”To sell is human”.

Her er en smakebit. Vi håper det er nyttig.