Bilde nr.1 .jpeg
Bilde nr.2. Psykologen på aker brygge.jpg
MANIPULASJON 4..jpg
Bilde nr.5. I MEDIA JPG.JPG
Bilde nr.1 .jpeg

Om meg


SCROLL DOWN

Om meg


Ser du for deg en divan når ordet terapi blir nevnt? Det er mange som assosierer terapi med en stille terapeut og en klient som ligger på divanen men slik er det ikke hos meg. Jeg er en aktiv psykolog som tror at relasjonen mellom klient og terapeut er selve grunnmuren i god behandling og helt sentral for å ha ekte empati og forståelse med klientens behov. Forskning støtter denne antagelsen. Så jeg snakker og er aktiv men vi jobber sammen med dine følelser og bestillinger som utgangspunkt for hva som skal skje i timen.

Bilde nr.2. Psykologen på aker brygge.jpg

Mine partnere


Mine partnere


Jeg er en psykolog på Aker Brygge og deler kontor med min kollega Gry Husebø, sammen er vi ”Psykologene på Aker Brygge”. Jeg jobber med voksne, familiemedlemmer og arbeidskolleger. Jeg er også skribent og skriver om psykologi i ulike medier. Jeg har skrevet forord i to bøker om ledelse og sunne arbeidsplasser og jobber for tiden med boken Askeladdens Metode. Dette er et bokprosjekt som handler om hjerneforskning og ledelse. Boken skrives sammen med psykolog Miriam Thorsell Næs.

Interessert i forskning? Mine publiserte forskningsprosjekter kan du lese på Researchgate. Der ligger også et publisert intervju med professor Robert Cialdini om rekruttering og radikalisering.

Medlemskap

Jeg er også medlem av Norsk Psykologforening, Norsk Institutt for Emosjonsfokusert Terapi. De siste årene har jeg engasjert meg i kampen mot ekstremisme og holdt ulike foredrag om rekruttering og psykiske overgrep som kan forekomme i ekstreme grupper. Jeg er også medlem av ICSA - International.

MANIPULASJON 4..jpg

Manipulasjon


Manipulasjon


Jeg deler kunnskap om hvordan sosialpsykologi kan hjelpe oss å ta vare på våre demokratiske verdier. Derfor deltok jeg på Radikaliseringskonferansen 2016 og på Ungdomskonferansen mot ekstremisme i Bærum i 2016. Jeg laget en tekst og video for Psykologforeningen om radikalisering og mekanismer for manipulasjon. Hva er radikalisering? Hvor svaret handler om å forstå prosessen for endring av en persons identitet og vaner. Jeg har holdt foredrag for Kripos og Psykologforeningen om likhetene mellom sekter og terrorgrupper i 2015. Samt flere foredrag for Halden og Sarpsborg kommune i programmet ”Motløft” 2016-17 om hvordan vi kan forebygge bedre med dypere kunnskap om psykologi og manipulasjon.

Bilde nr.5. I MEDIA JPG.JPG

I media


I media


Jeg har snakket om hersketeknikker og psykologisk manipulasjon i mange ulike Radio program på NRK som; EKKO, Kraft, Jacobsen på lørdag, Det beste fra Jacobsen. Men også for Norgesglasset om Kvartlivskrisen.  For TV 2 programmet ”Hvem bryr seg” demonstrerte vi ”foten- i -døra -teknikken” den kaster lys over den skjulte følelsesmessige manipuleringen i kognitiv dissonans.  Filmen kan du se under.

 
 
 

Mine spalter